Varför har vi startat den här bloggen egentligen?

Som funktionshindrad i en värld anpassad för vanliga mugglare hamnar man ofta i problematiska och ibland dråpliga situationer när någon tänkt till rejält, men fel... Som den gången när det skulle köras ner för den fina rampen utanför livsmedelsbutiken och den inte bara är för brant - någon har lagt kullersten på den också... Inte den bästa ytan på en ramp och Anna höll på att stå på näsan.
Den här bloggen skapades dels för att belysa problemen vi funktionshindrade stöter på dagligen i vår vardag, dels för att vi själva ska få skriva av oss och utbyta erfarenheter. Men hoppas även att väcka en tanke eller två hos alla er mugglare som inte har förmånen att se saker från vår synvinkel...

torsdag 4 februari 2010

P-vakter

Att P-vakter är märkliga är väl världens äldsta sanning och historierna om mötet med en grinig p-vakt är oändligt många.
Måste ändå fylla på och berätta om morgonens händelse.

Färdtjänst är dessa dagar enda alternativet att ta sig fram i Malmö, åtminstone om man vill lite längre en cykelvägen mellan två vägkorsningar ( där drivorna hopar sig och övergång är omöjlig).

Gammal facklig som man är, tänker man ju på de stackars taxichaufförernas ryggar, och försöker så gott man kan dirigera dem att svänga upp med framfronten på skottade bitar av trottoaren, istället för att de skall dra en med rullstolen genom djupa drivor.

Således kom vi överens om i morse att svänga upp bilen lite på trottoarkanten på Baltzarsgatan i centrala Malmö och övervinna några djupa drivor på vägen till en hyfsat "ren" trottoar.

I godan ro väntar man på att chaffisen hämtar ut ens rullstol - och där kommer en P-vakt gående mot oss med bestämda steg och viftar med sina gula böteslappar.
" Ni får INTE stå på trottoaren" skriker han.
" Jag skall hjälpa ut tjejen med rullstolen" skriker chaffisen tillbaka och viftar i luften med min Panthera.
" Det kvittar - du får INTE stå på trottoaren" grinar P-vakten lika surt.

Okej - hindrade vi någon fotgängartrafik? Nä, inte en annan själ i sikte.
Hindrade vi övrig trafik? Nä, de kunde ju passera förbi iallafall.

" Du skall hjälpa henne från vägen" fortsätter P-vakten och trixar med sina gula lappar, och taxichaffisen börjar svettas. Jag skriker tillbaka att "du får faktiskt fatta att det är omöjligt att forcera snön"( på den ( oplogade ) Baltzarsgatan).

Självklart när man försöker hjälpa till och göra allt fortare, så trasslar benen istället in sig när jag hoppar över i rullen och det hela tar längre tid än normalt.
Det slutar dock med att P-vakten sakta vänder om och chaffisen kastar sig in och backar bilen.

Fast det var bra nära att jag bett chaffisen sätta ut mig i gatan. Och blockera trafiken. Varför inte? Jag kunde ju se om P-vakten kunde tänka sig dra mig genom halvmeter höga drivor.

Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar