Varför har vi startat den här bloggen egentligen?

Som funktionshindrad i en värld anpassad för vanliga mugglare hamnar man ofta i problematiska och ibland dråpliga situationer när någon tänkt till rejält, men fel... Som den gången när det skulle köras ner för den fina rampen utanför livsmedelsbutiken och den inte bara är för brant - någon har lagt kullersten på den också... Inte den bästa ytan på en ramp och Anna höll på att stå på näsan.
Den här bloggen skapades dels för att belysa problemen vi funktionshindrade stöter på dagligen i vår vardag, dels för att vi själva ska få skriva av oss och utbyta erfarenheter. Men hoppas även att väcka en tanke eller två hos alla er mugglare som inte har förmånen att se saker från vår synvinkel...

torsdag 11 februari 2010

Min första rullstolskrasch...



ville bara visa hur min rulle såg ut efter en flygresa till england. jag och min väninna skulle ha en veckas semester i london med omnejd och bokade ryan air för att de var billigast. när jag skulle av planet i london kom en personal in och hälsade mig med orden "do you want some bad news, love?"... uh-oh... ja och då såg alltså rullen ut så här. de kunde dock inte förklara hur det gått till - antingen hade de tappat den (!) när de lastat ur planet, eller så hade väskorna i lastrummet varit dåligt surrade så de kraschat in i rullen vid landningen... oavsett vilket så blev det nästan fem timmars väntan på gatwick (för de var ju tvungna att hitta en ersättningsrullstol och köra den från heathrow...) innan de kom med en koloss man inte kunde köra själv och som vägde två ton... (stackars min väninna som fick hjälpa mig med den i trapporna - tur hon är stark som en björn!) dagen efter ringde de och väckte oss kl 7 på morgonen och då hade de lyckats hitta nya hjul till min egen stol - tack och lov... det är en resa man minns, men ryan air blir det aldrig mer... ;-)

1 kommentar: