Varför har vi startat den här bloggen egentligen?

Som funktionshindrad i en värld anpassad för vanliga mugglare hamnar man ofta i problematiska och ibland dråpliga situationer när någon tänkt till rejält, men fel... Som den gången när det skulle köras ner för den fina rampen utanför livsmedelsbutiken och den inte bara är för brant - någon har lagt kullersten på den också... Inte den bästa ytan på en ramp och Anna höll på att stå på näsan.
Den här bloggen skapades dels för att belysa problemen vi funktionshindrade stöter på dagligen i vår vardag, dels för att vi själva ska få skriva av oss och utbyta erfarenheter. Men hoppas även att väcka en tanke eller två hos alla er mugglare som inte har förmånen att se saker från vår synvinkel...

onsdag 28 mars 2012

Dessa handikapprum - nu i Uppsala

i början av veckan skulle jag på kurs i uppsala och fick därmed anledning att bo på hotell. ett handikapprum bokades på scandic uplandia på dragarbrunnsgatan mitt i city och spänningen var stor - vad skulle det vara för slags krypin man råkade på? man har ju sett lite allt möjligt i sina dagar... men faktiskt - jag blev lite förvånad. även om själva hotellet var lite gammalt och slitet så var det rätt mysigt (kanske inte matsalen) och så även handikapprummet. stort och rymligt var det, sängar som gick att fälla med fjärrkontroll, bra handfat, toa, helt ok duschmöjligheter, man kunde lätt se sig själv i samtliga tre speglar på rummet - och de hade till och med kommit ihåg att ställa in en duschpall! milda matilda!
vad handikapprum beträffar måste jag ge detta rum betyget 4 av 5. inte perfekt, men riktigt bra. bra jobbat, scandic uplandia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar