Varför har vi startat den här bloggen egentligen?

Som funktionshindrad i en värld anpassad för vanliga mugglare hamnar man ofta i problematiska och ibland dråpliga situationer när någon tänkt till rejält, men fel... Som den gången när det skulle köras ner för den fina rampen utanför livsmedelsbutiken och den inte bara är för brant - någon har lagt kullersten på den också... Inte den bästa ytan på en ramp och Anna höll på att stå på näsan.
Den här bloggen skapades dels för att belysa problemen vi funktionshindrade stöter på dagligen i vår vardag, dels för att vi själva ska få skriva av oss och utbyta erfarenheter. Men hoppas även att väcka en tanke eller två hos alla er mugglare som inte har förmånen att se saker från vår synvinkel...

torsdag 28 januari 2010

SNÖ

Jag har alltid älskat snön. Det är så vackert med det vita landskapet, snön som tystar staden, stillhet....ljus...
öh....slask. Vantar som blir dyngsura på en minut. Is och drivor. Drivringar som blir hala som såpa efter bara en liten tur över en liten driva. Man glider. Man kommer ingen vart. Och framförallt ser man inte vad som ligger under en liten driva - och oups! Tvärnit!
Dagarna blir bara en enda stor logistikövning - "om jag nu inte kommer över vägen där, kan jag rulla till en anna överfart, eller...vad fan! Jag ger mig ut i korsningen! Företräde för rullstol! "

Tacka vet jag regn. Eller kyla. Bara trottoarerna och vägarna är snöfria. ( och jag slipper en snödriva plogad till min förardörr. Färdtjänst nästa).

Våren är på väg?

2 kommentarer:

  1. Men visst måste det väl finnas handskar i alla fall, som tål väta, kyla, påfrestning... Kan man gå månen så måste det väl finnas något bra på marknaden, eller?

    SvaraRadera
  2. ja vantar är ett kapitel för sig... jag har tumvantar av fleece med något gummiaktigt i handflatan. ger kanonbra grepp - om man inte får snö i handen alltså... då halkar man runt som en tvål i badkaret. de slits rätt fort också - gummit blir tunt och vätan går igenom. fast man ska väl inte klaga...69:- på stadium håller en säsong... ;-)

    SvaraRadera